Je thuis voelen Bij Ons in Groesbeek

Door Marlies van de Ven, moeder van Elena en Lindi, woont in Utrecht.

Dit jaar ging Marlies met haar man en twee dochters (10 en 13 jaar oud) kamperen in Groesbeek bij Nijmegen op de camping Bij Ons. Een hippe camping in een schitterend stukje Nederland. Online zag het er al goed uit maar dat is het ook: een mooie, groene camping met een gezellige huiskamer/bar en modern, schoon sanitair.

camping bij ons groesbeek verslag kamperen

Kamperen in een boot
Bij Ons is een redelijk kleine camping met veertig plekken voor campers, caravans, vouwwagens en tenten. Daarnaast verhuren ze zelf ingerichte accommodaties zoals domes, tenten, huisjes en onze favorieten: de boot en de Mini. Ja, er ligt gewoon een boot op de camping waar je in kunt slapen. En ze hebben sinds kort een Mini waar op het dak een tentje zit. Grappig! Wat we ook leuk vinden zijn de familiedouches met een hoge èn een lage douche.

camping bij ons groesbeek verslag kamperen

camping bij ons groesbeek verslag kamperen

Natuur op de camping
Rond onze tent kunnen we zelf besjes plukken en we schudden elke morgen aan de boom voor pruimen bij het ontbijt. Achter onze tent loopt een beekje waarin de kinderen (en wij) lekker pootje baden. Verderop zit een plas(je) aan de beek (bij deze hitte formaat pierenbadje) waar de kinderen heerlijk spetteren, zandkastelen bouwen en gaten graven. Op een groot veld kun je lekker voetballen en schommel je in een gigantische eikenboom met uitzicht op het ooievaarsnest.

camping bij ons groesbeek verslag kamperen

camping bij ons groesbeek verslag kamperen

Eten en drinken
In de schuur is een super gezellige ruimte ingericht met tapijtjes, banken, kamerplanten, boekenkasten en een goed gevulde bar. Ze hebben een ruim aanbod van biertjes, een heerlijke borrelplank en, heel bijzonder, wijn uit Groesbeek. Groesbeek blijkt de trotste bezitter van zes wijngaarden. Voor de kinderen zijn er natuurlijk ook lekkere sapjes en ijsjes (en de beste wifi van de camping). Elke avond gaat het vuur aan zodat de kinderen marshmallows kunnen maken.En hoe lekker lui: twee keer per week kun je aanschuiven. Van te voren inschrijven, je gaat aan de lange tafels zitten en je krijgt kip (dinsdag) en pizza (vrijdag) met brood, salade en noem het maar op. Pak je eigen drankje (even een streepje zetten) en geniet. Het is goed toeven zo Bij Ons!

camping bij ons groesbeek verslag kamperen

In de omgeving
De omgeving is schitterend! We wilden heel veel gaan fietsen en wandelen maar dat komt er als wij er zijn nauwelijks van: veeeel te heet. De omgeving is een mooie combinatie van bossen (Berg en Dal), boerenland (Groesbeek zelf) en de polders/uiterwaarden van de Millingerwaard en de Ooij. Dit is het land van de vierdaagse en van de zevenheuvelenloop. Mooi land om te kijken of je heuvels kunt fietsen of rennen dus. Wat wij leuk vinden is dat je op veel plaatsen nog mag struinen: je hoeft niet op het pad te blijven. De camping heeft een kaartje met routes voor je.

Ook heel leuk:
• de Millinger theetuin in de Millingerwaard. Mooie, koele tuin met heerlijk eten. Let op: de laatste 2,5 kilometer met de fiets of lopen.

millingen theetuin

millingen theetuin

Philipse een theetentje direct naast de Stevenskerk: heerlijke taart, hapjes en drankjes geserveerd op een mooie mismatch van brocante serviesgoed.

• Loop door de Lange Hezelstraat in Nijmegen voor de leukste winkeltjes (weinig ketens) met unieke spulletjes zoals Ieder z’n Vak.

• Gaan eten bij de Meesterproef in de oude Honig soepfabriek. Heerlijk eten in een industrieel complex (en zeker niet alleen soep).

Het avonturenbos is een toffe plek in het bos in Groesbeek waar vrijwilligers allerlei houten speeltoestellen hebben gemaakt, een theater en allemaal hutten. Prima plek om wat energie kwijt te kunnen!

• Ga je in de herfst? Ga dan naar de Duivelsberg een pannenkoekenrestaurant in een bos vol met tamme kastanjebomen dus eindelijk genoeg kastanjes voor allerlei lekkere gerechten.

Boeken en meer informatie
Op de website bijonsingroesbeek.nl vind je alle informatie die je nodig hebt. Heb je dan nog vragen: bel ze gerust, super aardige mensen.

Nog wel een laatste opmerking: in de zomervakantie staat de camping vol met kleine kinderen. En je weet wat die graag doen: kabaal maken. Van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat. Nadeel dus als je daar niet tegen kunt. Voordeel: het valt niet zo op als die van jou ook wat luidruchtig zijn.
Fijne vakantie!

camping bij ons groesbeek verslag kamperen

camping bij ons groesbeek verslag kamperen

Reacties

  1. Siebren Koek zegt

    Is inderdaad de tofste camping waar ik ooit geweest ben!
    Ben wel benieuwd hoe jullie er terecht zijn gekomen?
    Groet,

    Siebren Koek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *