In de kerstsferen bij het Kerstival

Door Annalotte Ossen, moeder van Zoë en Noah, woont in Utrecht. 

Samen met mijn dochter Zoë (3) gaan we naar het Kerstival in het Catharijneconvent. De fietsrit er naartoe is al helemaal in kerstsfeer, want overal in de stad zijn lichtjes opgehangen.
Als we bij de ingang aankomen, zien we meteen de schommel mét sneeuw die we al overal op de posters van het Kerstival zagen. En Zoë wil wel op de schommel! Steeds hoger zwaaien en sneeuw op je gezicht, dat is een leuke binnenkomer. Als we verder lopen, zien we Circus Snor. Hier kun je blikgooien, naar visjes hengelen en ringen gooien.

kerstival catharijneconvent utrecht kerstvakantie museum uitje

De binnenplaats is prachtig versierd, fijn om zo in de kerststemming te komen. En dan zien we ineens een lange meneer met een hoge hoed, hij kondigt de voorstelling aan. Alle kinderen krijgen een kaarsje en als we binnenkomen, is het helemaal donker. Best spannend, maar vooral heel erg knus. De meneer met de hoge hoed vertelt het verhaal van het meisje met de zwavelstokjes. Een beetje treurig verhaal, met hele mooie plaatjes erbij. We worden er stil van en kruipen lekker dicht tegen elkaar aan..

Na de voorstelling zien we dat er een Sterrenroute is. Die willen we graag volgen en zo van alles zien, horen en beleven over Kerstmis. Deze route is misschien meer voor oudere kinderen/6+, er is veel te lezen. We vinden het wel leuk om ons te verkleden voor oud en nieuw, met gekke brillen en hoedjes. We zien een prachtig gedekte Kersttafel én een hele grote Kerststal. Voor de kleinere kinderen zijn er kleine Kerststalletjes. Daar mogen we ook mee spelen, terwijl we zitten op lekkere zachte kussens. We genieten ervan om met z’n tweetjes op stap te zijn en zoveel lampjes en mooie versierde Kerstbomen om ons heen, daar worden we erg blij van! Zoë vertelt wie er allemaal in de Kerststal wonen, zo kunnen we er ook nog iets van leren. Aan het einde van de sterrenroute staan heel veel Kerstbomen bij elkaar, maar de lampjes doen het niet. Zoë mag op de grote rode knop drukken en dan……gaan ineens alle lampjes aan! Prachtig, zoveel licht.

kerstival catharijneconvent utrecht kerstvakantie museum uitje

kerstival catharijneconvent utrecht kerstvakantie museum uitje

Als we de Sterrenroute hebben gelopen, beginnen we wel een beetje trek te krijgen. We hebben op de bordjes gezien dat we ook koekjes kunnen versieren. Op naar de koekjes! Met lange prikkers en stroopwafels en gekleurde dropveters maken we een mooie Kerstcreatie. En als we klaar zijn is het tijd om de knutsel lekker op te eten! Terwijl we kerstliedjes horen en geroezemoes van mensen buiten, smullen we van het lekkers.

Er is nog een ruimte waar we niet zijn geweest. Hier staan fietsen en bomen met heel veel lampjes. We zien kinderen zo hard mogelijk fietsen, zo worden de bomen helemaal verlicht! Zoë wil ook wel graag heel hard trappen maar haar beentjes zijn net iets te kort. Dan maar gewoon een foto op de fiets. Oh ja, in deze ruimte kun je ook hele toffe kerstknutsels maken, met heel veel glitters!

kerstival catharijneconvent utrecht kerstvakantie museum uitje

Buiten kijken we nog even naar de poppenkast, een voorstelling ook voor iets oudere kinderen, zo vanaf 5 jaar. Nog een keertjes op de schommel dan! Laat de sneeuwvlokjes maar vallen, wij zijn klaar voor de Kerstvakantie!

Het Kerstival is er nog t/m 6 januari 2019 en is op eerste en tweede kerstdag geopend van 11:00-17:00 uur. Doordeweeks van 10:00-17:00 uur en in het weekend van 11:00-17:00 uur. In het Catharijneconvent is een gezellig cafeetje waar je goed terecht kunt voor koffie met taart of kleine lunchgerechten. Buggy’s en kinderwagens kunnen gemakkelijk mee en er zijn liften om boven te komen.

www.catharijneconvent.nl 

kerstival catharijneconvent utrecht kerstvakantie museum uitje

kerstival catharijneconvent utrecht kerstvakantie museum uitje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *