Het is kersentijd!

In de zomermaanden is het kersentijd! Houden ze bij jou thuis ook zo van kersen? Hier in de regio zijn er leuke plekken waar je ze kan kopen, ter plekke kan eten of waar iets wordt georganiseerd rondom kersen. En buiten het feit dat ze heel lekker zijn, zijn ze nog hartstikke gezond ook!

De familie Oosterom
Deze familie teelt al ruim 40 jaar kersen en ‘de kersen van Oosterom’ zijn een begrip in de regio. Er worden verdeeld over meerdere locaties wel 38 soorten kersen geteeld, ieder met zijn eigen smaak. Hierdoor kunnen zij je de hele zomer van kersen voorzien, die verkocht worden in de winkel in Harmelen en hun boomgaarden in Haarzuilens, Bunnik en Montfoort.

www.oosterom-kersen.nl, o.a. Kersenboomgaard de Themaat, Haarzuilens (naast Geertjes Hoeve)

Kersen bij de Themaat in Haarzuilens

Pont van Het Landschap Kersenvaart
Vaar met de Pont van het Landschap via een mooie boottocht naar de kersenboomgaard De Knapschinkel (gelegen tussen Rhijnauwen en Oud-Amelisweerd). Hier wordt aangelegd en ga je genieten van een ruime portie kersen. De kersen zijn bij de prijs inbegrepen.

www.utrechtslandschap.nl, Excursiecentrum Niënhof, Bunnik (23 en 24 juni en 1 juli)

Het Kersenmuseum
In het hart van de Kromme Rijnstreek, waar de kersenteelt een belangrijke rol speelt, vind je op het fruitteeltbedrijf van Theo en Martine Vernooy ‘Het Kersenmuseum’. In dit (interactieve) museum kan je kennis maken met de rijke historie van de kersenteelt waarbij begrippen als traditie, trots, cultuur, mooie verhalen, nostalgie en saamhorigheid terug te vinden zijn. Voor de liefhebbers is er ook een wandelroute door de boomgaard.

www.dekersenhut.nl, Groenewoudseweg 18, Cothen

Landwinkel en schenkerij de Kersenhut in Cothen

In de kersentuin
In de hoogstam Kersenboomgaard vind je eethuis Ster. Daar kan je het hele jaar door langskomen, maar in de zomer kan je ook heerlijk kersen eten in de kersentuin. Ze hebben voornamelijk de oude soorten staan; kersen met een karakteristieke smaak en een zachte schil. Ze oogsten ongeveer 4 weken en de verkoop is in de maanden juni en juli.

www.ster.nu/kersen, Trip 2.001, Schalkwijk

Kersen high tea in de Boomgaard
Op tien achtereenvolgende zondagen in het kersenseizoen, organiseert restaurant Vroeg in samenwerking met kersenboomgaard ‘De Knapschinkel’ een heerlijke kersen high tea. Je kunt onder de hoogstambomen genieten van diverse theeën, frisse kersensap, heerlijke patisserieën, belegde crostini’s en vele andere lekkernijen uit eigen bakkerij van Vroeg. Je krijgt na afloop ook nog een half pondje kersen mee om thuis na te genieten.

www.vroeg.nl/high-tea-in-de-kersenboomgaard, Koningslaan 7, Bunnik

Kersen high tea in de kersenboomgaard door restaurant vroeg in bunnik

Kersenhut de Achterdijk
Beleef het kersen gevoel in de kersenboomgaard aan de Achterdijk in Bunnik. In de kersenboomgaard staat een groot aantal relatief nieuwe rassen met overheerlijke, sappige, zoete, stevige en grote KrommeRijnse kersen. Kersen eten in de boomgaard kan eventueel ook met groepen of in combinatie met een arrangement.

www.krommerijnfruit.nl/kersen, De Achterdijk 25, Bunnik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *