Het Filiaal theatermakers 10 x in Utrecht dit theaterseizoen

Dit theaterseizoen kun je weer volop gaan genieten van de voorstellingen van Het Filiaal theatermakers. Dit Utrechtse gezelschap is met 3 voorstellingen te zien op 10 verschillende data in de Utrechtse theaters. Welke voorstelling heeft jouw voorkeur? We geven je een tipje van de sluier…

Falling Dreams (10+)
Ken je het gevoel dat je valt, net voor je echt inslaapt? Falling Dreams gaat over dát moment. In vliegende vaart beland je in het dromende denkhoofd van een tiener. Met gedachten die komen en gaan, beelden die dwars door elkaar heen lopen en waar het soms flink stormt.

In Falling Dreams kan zomaar alles gebeuren, net als in een echte droom. Camera’s en projectieschermen zorgen voor beeld op meer plekken tegelijk en blazen miniatuurwerelden op tot meer dan levensgroot. Soms lijkt het alsof je in een live gemaakte videoclip terecht bent gekomen, compleet met stoere popliedjes en bizarre objecten. Bier en Appelsap was al eens eerder bij een voorstelling van Falling Dreams, lees meer over deze toffe voorstelling in dit verslag.

Speeldata:
zondag 14 oktober – Stadsschouwburg Utrecht
vrijdag 26 oktober – Theater Kikker
vrijdag 9 november – Podium Hoge Woerd
zondag 2 december – Stadsschouwburg Utrecht

Falling Dreams door het filiaal theatermakers in utrecht
Foto door Joris van Bennekom

ISHI indianenwijsheid voor de 21e eeuw (8+)
Op een mooie zomerdag in 1911 komt ISHI plotseling de 20ste eeuw binnen gewandeld. Rechtstreeks uit de wildernis. Hij is meteen een bezienswaardigheid. Niet alleen omdat hij zo goed pijlen of vuur kan maken, maar vooral omdat hij zo’n ontzettend lieve en beschaafde man is.

ISHI indianenwijsheid voor de 21e eeuw is o.a. geïnspireerd op boeken van boswachter Peter Wohlleben en van dierenarts Charles Foster. En vooral natuurlijk op het waargebeurde verhaal van Ishi, de laatste Yahi-indiaan. Twee acteurs en een singer-songwriter onderzoeken op het podium de kern van het dierzijn, hoe je omgaat met de wereld om je heen en wat er gebeurt als je nieuwsgierigheid groter is dan je angst. Het levert hartverwarmend muziektheater op!

Speeldata:
zaterdag 2 februari – Stadsschouwburg Utrecht
zondag 3 februari – Stadsschouwburg Utrecht
maandag 25 februari – Theater Kikker
dinsdag 26 februari – Theater Kikker
donderdag 28 februari – Podium Hoge Woerd

Ishi indianenwijsheid door filiaal theatermakers in utrecht

Oor overboord (4+)
Soms wil Max gewoon even helemaal niets. Niet iets oefenen, geen opdrachtjes en zeker niet luisteren naar anderen. Soms wil ze alleen maar stilte. En zomaar een beetje ronddobberen in haar eigen bedenksels.

Oor overboord is een filosofische kleutervoorstelling over de stilte vinden in jezelf. Vol verbeeldingskracht met twee acteurs, een ingenieus decor, liedjes én een gitaar. De voorstelling wordt ook veel gespeeld op scholen.

Speeldata:
zondag 17 maart – Stadsschouwburg Utrecht

Oor Overboord door Het Filiaal theatermakers in Utrecht
Foto door Remke Spijkers

Het Filiaal theatermakers ook te zien tijdens Uitfeest
Al zin gekregen om Het Filiaal theatermakers te zien? Je hoeft niet lang te wachten. Het Filiaal theatermakers is ook te zien tijdens het Uitfeest op 15 en 16 september in Utrecht. Zo kun je op zaterdag meedoen in het FiliaalLab in Theaterhuis de Berenkuil en kun je op zondag om 13.00 naar de voorstelling Oor Overboord in de Stadsschouwburg. Meer informatie over deze dagen, vind je op de website van Het Filiaal theatermakers. Hier kun je ook meer informatie vinden over de speeldata en ticketverkoop van de voorstellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *