Het Filiaal theatermakers neemt je mee op reis naar Mars

Door Laura Kenter, moeder van Ruben en Anouk, woont in de Bilt.

Samen met Ruben ga ik op een zondagmiddag op de fiets vanuit de Bilt naar de Stadsschouwburg. Er is die dag ook Singelloop en de Schouwburg is wat moeilijker bereikbaar, dus zetten we de fiets iets verderop. Na binnenkomst gaan we eerst nog even wat drinken en klimmen daarna de trappen op naar de Blauwe Zaal. We zijn heel benieuwd naar de voorstelling, want in de ogen van Ruben (10 jaar) is toneel maar saai…

Theatervoorstelling Enkeltje Mars van theatermakers het filiaal

Maar er is helemaal niks saais aan de voorstelling! Wat maken de mensen van Het Filiaal theatermakers toch elke keer weer mooie en verrassende producties! Bij Enkeltje Mars worden we door de vier acteurs door middel van spel, muziek, geluiden, lichteffecten en videobeelden meegenomen met een reis naar Mars. En vanaf het begin zitten we in het verhaal.

Alle effecten en videobeelden worden voor onze neus gemaakt, bijvoorbeeld door liggend op de grond de lancering te spelen. Maar wanneer we tegelijkertijd naar de beelden op het grote videoscherm kijken, lijkt het allemaal ineens zo echt. Ook filmden ze met kleine ruimtelaarsjes aan hun vingers alsof ze op Mars liepen en ook dan lijkt het uitvergroot weer heel echt. Het was zo bijzonder en knap gedaan allemaal, we hebben na afloop dan ook nog lang nagepraat over alle gave effecten!

Theatervoorstelling enkeltje mars van theatermakers het filiaal

foto: Joris van Bennekom

Het verhaal
Waarom bijna negen maanden reizen om vervolgens op een planeet aan te komen waar niks te beleven valt? Zonder familie, zonder vrienden en zonder blauwe lucht. Het lijkt niet meteen aantrekkelijk en tóch zijn er mensen (de Marco Polo’s en Christoffel Columbussen van deze tijd) die best een enkele reis naar Mars willen maken. Omdat hun drang naar avontuur nou eenmaal ontzaglijk groot is.

Maar hoe voelt dat eigenlijk om zo ver weg van de aarde te zijn? En waarom zou je je opofferen voor een groter doel? Is dat heel moedig of misschien een beetje dom? Het Filiaal theatermakers zoekt het voor je uit! Het is natuurlijk nog lang niet zeker óf en wanneer de eerste mensen op Mars zullen landen, maar in het theater kan in elk geval alles!

Theastervoorstelling Enkeltje MArs door het filiaal theatermakers
Foto: Joris van Bennekom

Waar en wanneer kun je naar deze voorstelling

15 oktober De Lieve Vrouw, Amersfoort
22 oktober Podium Hoge Woerd, Utrecht – de Meern

5 november Theater De Purmaryn, Purmerend
12 november Toneelschuur, Haarlem
17 november Theater de Vest, Alkmaar

In de Foyer van elk theater waar Enkeltje Mars gespeeld wordt, kan je met een helm op en handschoenen aan je eigen ruimtefoto maken. Helemaal leuk als je die foto deelt op Facebook, Instagram of Twitter met #enkeltjemars.

Voor de overige speeldata en locaties kan je kijken op de website van Het Filiaal theatermakers. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Theatervoorstelling Enkeltje Mars van theatermakers Het Filiaal
Foto: Joris van Bennekom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *