Fiets mee in de Dikke Banden Race!

In het weekend van 30 juni en 1 juli organiseert Wielerplatform Utrecht in het Wilhelminapark Utrecht een tof wielerfestival rondom de jaarlijkse wielerwedstrijden. Er zijn allerlei leuke activiteiten voor jong en oud: voor ieder wat wils dus.

dikke banden race wilhelminapark wielerfestival

Op zondag 1 juli 2018 kunnen alle kinderen van 7 tot en met 12 jaar meedoen aan de Decathlon Dikke Banden Race in het Wilhelminapark in Utrecht. De race gaat om 11.45 van start. Het belooft een gezellige, zonnige zondag te worden met heel veel plezier voor jong en oud. Kinderen kunnen meedoen aan een super leuke wedstrijd op hun eigen fiets! Er zijn drie categorieën op basis van geboortejaar. Jongens en meisje die een wedstrijdlicentie of basislidmaatschap hebben bij de KNWU mogen helaas niet meedoen aan dit onderdeel.

dikke banden race wilhelminapark wielerfestival

De Dikke Banden Race is er dus voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Het parcours is afgezet en je moet verplicht een helm dragen voor de veiligheid. Mocht je die niet hebben, dan kan je die lenen bij de organisatie. Kinderen kunnen deelnemen aan de race op hun normale (stads)fiets, een mountainbike of crossfiets. Racefietsen zijn niet toegestaan, want de banden moeten breder dan 28 millimeter zijn om mee te mogen doen.

Categorie 1: meisjes en jongens geboren in 2010 – 2011
Categorie 2: meisjes en jongens geboren in 2008 – 2009
Categorie 3: meisjes en jongens geboren in 2006 – 2007

Twijfel niet langer, want het wordt een heel leuk weekend! Inschrijven kan ter plekke of via de website van het Wielerplatform.

dikke banden race wilhelminapark wielerfestival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *