Familielezing vol wetenschap in TivoliVredenburg

Zondag 9 september kun je weer naar een nieuwe ‘Wie Wat Waar Waarom?’ familielezing in TivoliVredenburg! Dit keer vertelt Joyce Endendijk, pedagoog aan de Universiteit Utrecht, over genderstereotypen. De lezing is geschikt voor kids tussen de 8 en 14 jaar.

familielezing wie wat waar waarom

Jongens komen van Mars, meisjes komen van Venus, of toch niet? In deze derde editie van het familie-kennisevent gaat het over genderstereotypen. Als je in een speelgoedwinkel rondkijkt op de jongens- en meisjesafdeling zou je bijna denken dat jongens en meisjes inderdaad van verschillende planeten komen. Jongens houden blijkbaar van auto’s, bouwen en actiefiguren, en meisjes van poppen, knutselen en make-up. Zijn jongens en meisjes nu echt zo verschillend als we denken? En waar komen die verschillen vandaan?

Na afloop van het minicollege kun je zelf onderzoek doen naar genderstereotypen. Experimenteren kan in de pop-up-onderzoekswerkplaats in de Club. Nog meer ontdekken? Bewaar je ticket want het is een vrijkaartje voor het Universiteitsmuseum Utrecht! Koop je kaartje nu via de website van TivoliVredenburg.

familielezing tivoli wie wat waar waarom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *