Eten in een prachtig interieur bij Kees in Houten

Door Lisanne Davids, oprichtster Bier en Appelsap, moeder van Maxime en Xavier, woont in Utrecht.

Sinds 1,5 maand zit het nieuwe restaurant Kees in een verbouwde boerderij in Houten. Bier en Appelsap is gevraagd om een kijkje te komen nemen en te proeven van de familiebrunch op zondag. Dus gingen we tussen de hoosbuien door naar Houten voor een kennismaking met deze toffe plek!

Aan de rand van Houten vind je het grote restaurant met genoeg parkeerplekken. Het regent dus we rennen naar de ingang om vervolgens binnen ons te laten verrassen door het interieur. Meteen bij de ingang zit de keuken en kijk je de serre met glazen dak in. Veel planten, een prachtige tegelvloer en gezellige tafels zijn er te zien. Vervolgens volgt de grote ruimte van het restaurant waar je tot de nok kunt kijken. Een wand is gevuld met een kast met neonletters en kunstzinnige elementen.

kees houten restaurant kindvriendelijk hotspot

kees houten restaurant kindvriendelijk hotspot

We melden ons bij de aardige bediening en krijgen een tafeltje met een lekkere zachte bank. We starten met koffie en krijgen te horen dat de brunch bestaat uit tomatensoep met een pizzabrood uit de houtoven, vervolgens een plank met allerlei lekkers zoals croissants, kwark, ham, kaas, zalm, toast, salade en roerei. Plus nog een plank met stukjes pizza. Daarna volgen nog 3 verschillende kleine taartjes. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen volwassenen en kinderen, maar je kunt bijv. 2 kinderen 1 portie laten delen of een halve brunch bestellen. Daar doen ze niet zo moeilijk over!

De kinderen krijgen stiften en een boekje vol kleurplaten en spelletjes. Die zijn wel even zoet. Ook is er een speelhoek met keukentje, boekjes en toffe poefjes in bloemenprint. En helemaal fijn, op zondag kunnen kinderen ook terecht in een van de zaaltjes waar een leuke jonge meid de kinderen helpt met tekenen en spelletjes. Onze dochter is er vervolgens niet meer weg te slaan.

kees houten restaurant kindvriendelijk hotspot

kees houten restaurant kindvriendelijk hotspot

Tussen de verschillende gangen door, kijk ik even rond en ontdek ook nog een aparte ruimte vol spiegels die voor kleine gezelschappen gedekt kan worden, aansluitend nog een aparte bar en opkamer voor bijvoorbeeld een vergadering. Zo vlakbij de snelweg en met bedrijven in de buurt, bedienen ze doordeweeks voornamelijk een zakelijk publiek. In het weekend zijn het met name gezinnen.

Naast de familiebrunch staan er nog meer lekkere dingen op de kaart, zoals een burger, kipsate, een bagel met crispy chicken, verschillende soorten tosti’s of bijvoorbeeld een flatbread uit de oven voor de lunch en ook voor het diner kun je hier uitstekend terecht. Er is een kinderkaart met bijvoorbeeld zalm, biefstuk of kip met frietjes. Wij smullen deze zondagmorgen van al het lekkers. Er is genoeg voor iedereen, veel diversiteit en ook leuk om wat meer tijd door te brengen in deze prachtige zaak.

kees houten restaurant kindvriendelijk hotspot

Vanuit de serre is er een groot terras te zien, waar je in betere weersomstandigheden heerlijk kunt zitten. Zelf houd ik van horecazaken waar je geinspireerd raakt door het interieur. En dat heb ik hier zeker. Er kan thuis nog wel een plant bij en zo’n lichte serre met tegels op de vloer lijkt me ook wel wat! Na het heerlijke eten nemen we de kinderen weer mee uit de speelhoek en van de knutselplek waar Xavier afscheid neemt met tot morgen! Nou dat zegt genoeg. Tot gauw weer Kees!

www.restaurantkees.nl/houten, Koedijk 1, Houten

kees houten restaurant kindvriendelijk hotspot

kees houten restaurant kindvriendelijk hotspot

kees houten restaurant kindvriendelijk hotspot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *