Ervaar de historie bij het Grebbelinie Bezoekerscentrum

Door Laura Kenter, moeder van Ruben en Anouk, woont in de Bilt

Op een ietwat mistige dinsdagochtend, op een vrije studiedag, ga ik met de kinderen op weg naar de Grebbelinie in Renswoude. Onderweg pikken we opa en oma op want zij gaan ook gezellig met ons mee!

Bij de afslag Renswoude op de A12 gaan we de snelweg af en kort daarna arriveren we op de parkeerplaats van het bezoekerscentrum Grebbelinie. Dit bezoekerscentrum is o.a. geïnitieerd door Staatsbosbeheer. Voor het gebouw staan 8 houten soldaten die de periode weergeven waarin de Grebbelinie dienst deed als verdedigingswerk. Ook staat er een mooie tank van hout waar Ruben en Anouk natuurlijk allebei even in moeten zitten.

Grebbelinie Renswoude Staatsbosbeheer

Binnen worden we hartelijk ontvangen en krijgen we een korte introductie over de Grebbelinie en het bezoekerscentrum. Boven bevind zich de tentoonstelling over de geschiedenis en functie van de waterlinie. Er is een enthousiaste vrijwilliger aanwezig die enkele afbeeldingen aan de wand toelicht en uitlegt wat we te zien gaan krijgen.
Door middel van een korte film, een interactieve projectie, verschillende telefoontoestellen waardoor je informatie te horen krijgt, foto’s, voorwerpen en landkaarten leren we in een korte tijd veel over een stukje Nederland waar een heleboel gebeurd is in de loop van de jaren.

Grebbelinie Renswoude Staatsbosbeheer

Buiten wandelen we een rondje over het fort en zien we oude bunkers en mooie vergezichten. Ook lopen we aan de andere kant van het treinspoor een klein stukje van het in totaal 16 km lange klompenpad. Er zijn ook mooie fietstochten te maken in dit gebied. En natuurlijk kan je als tussenstop dan een bezoekje brengen aan restaurant de Grebbelounge. Er is daar een fijn terras waar je heerlijk kan genieten van een hapje en een drankje.

Grebbelinie Renswoude Staatsbosbeheer

Het Grebbelinie Bezoekerscentrum is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 10.00 – 17.00 uur. En op zondag van 12.30 – 16.00 uur.

Volwassenen: € 5,00
Kinderen (6 t/m 12 jaar): € 2,50
Kinderen (t/m 6 jaar): gratis

En ben je op zoek naar een spannend kinderfeestje, een actief bedrijfsuitje of een leuk familieuitje? Neem dan een kijkje op de website voor meer informatie over alle activiteiten en arrangementen die je kunt boeken.

www.grebbeliniebezoekerscentrum.nl, Buurtsteeg 2, Renswoude

terras bij grebbelinie ezoekerscentrum renswoude

Grebbelinie bezoekerscentrum renswoude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *