Duik in het nieuwe jaar tijdens de Culturele Zondag!

Neem een duik in de tweede helft van het culturele seizoen tijdens de 16e editie van de Nieuwjaarsduik. Vele Utrechtse culturele initiatieven luiden vol enthousiasme 2019 in met een veelzijdig programma op 44 voorverwarmde locaties. Ook voor kinderen is er meer dan genoeg te beleven!

Winkel van Sinkel
De Winkel van Sinkel is het kloppend hart van deze Nieuwjaarsduik en daar vind je ook een uitgebreid kinderprogramma. In het Nieuwjaarsduik Kinderatelier duik je al knutselend het nieuwe jaar in en bij RadioLAB krijg je een spoedcursus radiomaken. Festival Tweetakt geeft met performer Kajetan Uranitsch een preview op hun aanstaande editie, en cabaretier Jasper Smit speelt de muzikale voorstelling Straks komt er niemand op m’n feestje. Buiten op het bordes vindt bovendien de cultuurquiz plaats. Doe mee en win één van de Utrechtse culturele prijzen, aangeboden door verschillende culturele organisaties.

jasper smit theater jeugd cabaret

Bibliotheek Utrecht
Ook in Bibliotheek Utrecht is deze Culturele Zondag een hoop te beleven! Zo leest Lot Lohr (bekend van Sesamstraat) voor uit Een huis voor Harry, leer je zelf een stroomkring maken, zing en beweeg je samen op muziek en maak je zelfs een muzikale boswandeling.

All Style Urban Dance Battle
De Nieuwjaarsduik wordt dit jaar met een flinke dosis energie afgesloten tijdens de All Style Urban Dance Battle van Freedom City. Acht urban freestylers strijden in verschillende dansstijlen tegen elkaar, aangespoord door een dj en host. De jury, bestaande uit bekende freestyle dansers, beoordeelt de deelnemers en geeft zelf ook een demonstratie. Tot slot vindt de spectaculaire finale plaats en wordt de winnaar van de battle bekend gemaakt. Tijdens de warming-up is iedereen welkom op de dansvloer dus neem zelf ook je moves mee!

Urban Dance Battle Nieuwjaarsduik
foto door Jelmer de Haas

 

Praktische informatie
Wanneer: 13 januari 2019
Tijden: 10.00 – 19.00 uur
Waar: diverse locaties
Entree: toegang is gratis, tenzij anders vermeld

Kijk voor het gehele kinderprogramma op de website van Culturele Zondagen  of scoor een boekje bij een Albert Heijn of een van de deelnemende locaties.

culturele zondag nieuwjaarsduik utrecht uitje kindvriendelijk

culturele zondag nieuwjaarsduik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *