Duik het culturele diepe in tijdens de Nieuwjaarsduik!

Ga op 14 januari naar de Culturele Zondag Nieuwjaarsduik en plons het culturele diepe in. Een dag voor de hele familie met previews van voorstellingen, muzikale optredens en nieuwe tentoonstellingen die later in het jaar nog eens te zien zijn.

Nieuwjaarsduik Culturele Zondag Utrecht kindvriendelijk uitje

ROBOTS
In de Centrale Bibliotheek staat het ROBOlab van SETUP en De Vrijstaat. Welke robots kom jij dagelijks tegen? Hoe vaak hebben deze apparaten menselijke trekjes, zoals ogen, een mond of armen? Kun je met een robot dezelfde band opbouwen als met een mens? Kan een apparaat je verleiden of voor de gek houden? Dit en meer onderzoek je in deze workshop, waarin je je eigen robot kan ontwerpen.

Sieraden ontwerpen
Het atelier van Jet & De Juffrouw wordt omgetoverd tot ontwerpatelier. Pak een pen en papier en ontwerp je eigen sieraad. Na de Nieuwjaarsduik wordt een van de ontwerpers uitgenodigd om nog een keer langs te komen en zijn/haar ontwerp in het echt te laten maken van fairtrade zilver.

Juffrouw Dubois <sanne@juffrouwdubois.com>

Winkel van Sinkel
Dansen, componeren en schilderen; hét kan allemaal in de Winkel van Sinkel tijdens de Nieuwjaarsduik. In de workshop van Protoon kunnen kinderen een eigen muziekstuk componeren. Elke geluidsbron kan hierbij gebruikt worden; instrumenten, je stem, samples of een geluid wat ter plekke opgenomen wordt, bijv. een krakende deur of een druppelende kraan. Op de begane grond wordt samen met andere jonge bezoekers een enorm schilderij gemaakt. De een zet stipjes, de ander zet streepjes en zo wordt het een winters landschap. Wie lekker wil swingen moet zeker even gaan kijken bij de muziektheatervoorstelling van Mr. Luca. Zes jazzmuzikanten hebben vijftien liedjes geschreven die live worden gespeeld.

https://www.culturelezondagen.nl/zondag/2018/nieuwjaarsduik/programma/type-kids/25

Praktische informatie
Wanneer: 14 januari 2018
Tijden: 10:00 – 18:00 uur
Waar: diverse locaties
Entree: toegang is gratis, tenzij anders vermeld
Kijk voor het gehele kinderprogramma op de website van Culturele Zondagen of scoor een boekje bij een Albert Heijn of een van de deelnemende locaties.

Nieuwjaarsduik Culturele Zondag Utrecht kindvriendelijk uitje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *