Doe mee met de Sint Maarten Parade in Utrecht

Sint Maarten is elk jaar een uitgebreid feest in Utrecht voor jong en oud. Je kunt meelopen met de Parade en van tevoren lampionnen maken of naar een andere activiteit tijdens de feestweek. De hoogtepunten van dit feest hebben we alvast voor je op een rijtje gezet. Zet ze in je agenda!

De Sint Maarten Parade op 4 november
De Sint Maarten Parade trekt dit jaar op zaterdag 4 november voor de zevende keer door de binnenstad van Utrecht. De optocht is een feest van licht waar iedereen welkom is. Ieder jaar doen er meer mensen mee, vorig jaar waren er al meer dan 6000 deelnemers en kijkers. Je kunt genieten van orkesten, koren, lichtsculpturen en theatrale acts, in de stoet en ook langs het parcours kom je van alles tegen. Vanaf 17.30 uur verzamelt iedereen zich op het Domplein en de Parade start om 18.00 uur. De route is hier alvast te bekijken.

Lichtspektakel tijdens de Sint Maarten Parade in de binnenstad van UtrechtFeestweek en voorproefje op 3 november
In de feestweek van Sint Maarten van 3 t/m 12 november is er op diverse locaties een programma rondom ‘delen’. O.a. in TivoliVredenburg, de Centrale Bibliotheek en het Utrechts Archief vinden er activiteiten plaats met muziek, dialoog en kinderfeest.

Op vrijdag 3 november kun je op het Berlijnplein in Leidsche Rijn al een voorproefje krijgen, hier zijn van 18.00 uur tot 20.30 uur alle lichtsculpturen te zien, inclusief het gerestaureerde iconische Paard. Er zijn ook optredens, verhalenvertellers, workshops lampionnen maken en nog veel meer.

Lichtspektakel tijdens Sint Maarten Parade in UtrechtWat vieren we met Sint Maarten?
Sint Martinus van Tours verrichtte als Romeins soldaat een daad waar hij wereldberoemd om is geworden: hij deelde zijn mantel met een bedelaar. Na zijn dood op 11 november 397 werd hij het symbool van naastenliefde en solidariteit. Sint Maarten is de schutspatroon van Utrecht, vandaar dat hier zijn feest zo uitgebreid gevierd wordt.

Wil je meer informatie over Sint Maarten, de Parade en de andere activiteiten? Kijk dan op de website van Sint Maarten Utrecht.

Tocht door de binnenstad van Utrecht tijdens de Sint Maarten Parade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *