De leukste vakantiekampen en cursussen deze zomer

Deze zomervakantie worden er in Utrecht weer volop kinderactiviteiten georganiseerd. Willen je kids een hele dag lang, of misschien wel meerdere dagen, genieten van een leuk programma? Dan is een van de volgende workshops, activiteiten of sportkampen misschien wel iets voor jouw kind! 

Ubuntu Sportkamp
Ubuntu sport organiseert deze zomer een voetbalkamp in Utrecht voor kinderen tussen de 4 en 15 jaar die gek zijn op sporten. Er worden toffe activiteiten georganiseerd waarin kinderen in aanraking komen met verschillende sporten. Het kamp wordt georganiseerd in week 29 en week 30. Voor meer informatie kun je de website van Ubuntu bezoeken.

voetbal sportkamp Ubuntu Kampong Zomervakantie

Creatief aan de slag bij Professor Loep
Bij Professor Loep kun je deze zomer weer creatief aan de slag. Er worden verschillende dagen van 10.00 tot 16.00 uur georganiseerd, waarop gebouwd en geknutseld wordt. Bouw mee aan een nieuwe speelhoek met allerlei materialen en gereedschappen, of teken, schrijf en bind je eigen avonturenboek. Voor meer informatie over Kunstlabaratorium XXL kun je een kijkje nemen op de website van Professor Loep.

Professor Loep zomervakantie

Sportkamp van Monkey Moves 
Monkey Moves organiseert in de vakantie een zomerkamp, waar kinderen tussen 4 en 9 jaar oud verschillende dagen, of zelfs een hele week, diverse sporten kunnen ontdekken. De kinderen doen mee aan verschillende activiteiten in kleine groepjes, onder goede begeleiding. Voor elke dag wordt een tof programma opgesteld! Voor extra informatie over het programma en de prijzen kun je de website van Monkey Moves bekijken.

Leer alles over fotografie bij Fotodok
Deze zomervakantie is alweer de vijfde editie van FotoKids, de fotografie workshops van Fotodok in Utrecht. In groepen verdeeld op leeftijd kunnen de workshops ‘Pinhole fotografie’ en ‘Verhalen maken met je camera’ gevolgd worden door kinderen tussen 7 en 16 jaar. Deze workshops, waarbij je zelf aan de slag gaat met de camera vinden, plaats op een verschillende dagen in de zomervakantie. Voor meer informatie en inschrijven kun je de website van Fotodok bezoeken.

Workshop Verhalen vertellen met je camera bij Fototdok in Utrecht

Zomerkamp Panasj
Van 16 t/m 19 juli vindt er een vierdaags zomerkamp van Panasj plaats. Lekker aan de slag met hockey met bijvoorbeeld techniekoefeningen, spelvormen, punten verdienen voor je team, partijtjes en veel lol en muziek. Het kamp vindt plaats in Maarssen en kids van 4 t/m 12 jaar kunnen meedoen. Meer informatie op de website van Panasj Utrecht.

Skateweek
De Skateweek is een 5-daagse serie skateboardlessen (3 x in de zomervakantie) op het Skatepark Utrecht met een op maat gemaakt programma per niveau. Elke ochtend gaan de kids skaten in het skatepark onder begeleiding van professionele skateboarddocenten.  De Skateweek vindt plaats voor de reguliere openingstijden van het skatepark, dat betekent dat het hele park beschikbaar is voor de lessen. Tussen de lessen door is er pauze en er is genoeg eten en drinken aanwezig voor iedereen. Er is beperkt plaats dus wees er snel bij! Meer informatie op de website van Skateweek.

skateweek utrecht skatepark uitje zomervakantie kinderen

In vier dagen een theatervoorstelling bij het UCK
Kinderen van 6-12 jaar kunnen deze zomer vier dagen lang werken aan een eigen voorstelling bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten. De groep gaat, onder begeleiding van een theaterdocent, aan de slag met de vraag: ‘’Wat als kinderen de baas zijn?’’. Naast theatermaken ga je ook aan de slag met het decor en de kostuums. De dagen duren van 9.30 tot 16.00 uur en vinden plaats op 16, 17, 18 en 19 juli. Donderdagmiddag wordt de voorstelling opgevoerd voor ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s. Aanmelden kan via de website van het UCK, hier vind je extra informatie over de Theaterweek.

uck theater in de zomervakantie workshops

Check de website van de betreffende organisaties voor de beschikbaarheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *