De leukste Sinterklaas uitjes in regio Utrecht

Rondom Sinterklaas zijn er de komende periode heel veel leuke dingen te doen! Natuurlijk kan je naar een gezellige Sinterklaasintocht maar er is ook veel te beleven in theaters, bij kastelen en bij sommige restaurants hier in de regio Utrecht.

Sinterklaasrondleidingen in Museum Speelklok
Tot aan de verjaardag van Sinterklaas krijgt de Muzikale Kinderrondleiding, die iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag om 14.00 uur in het museum wordt gegeven, een echt sinterklaastintje! Zing mee met de meest vrolijke sinterklaasliedjes en kom helemaal in de sferen voor pakjesavond! Uiteraard staan op de verjaardag van de goedheiligman alle rondleidingen in het teken van de Sint!

Wanneer: 13 november t/m 5 december
Waar: Museum Speelklok, Utrecht

Fotocredits: Fred Ernst

Speurtocht en Sinterklaasweekend bij Geertjes Hoeve
Van 12 november tot 5 december kan je zoeken naar de sinterklaasbordjes op de boerderij, kan jij alle bordjes vinden? Raad het woord en krijg iets lekkers. Op zaterdag 25 november rennen de pieten over de boerderij en klimmen ze in de pietenklimbaan. Doet jou kleine pietje ook mee?
En zondag 26 november komt Sinterklaas ongeveer rond 11.00 uur op bezoek en ben je natuurlijk welkom om langs te komen!

Wanneer: 12 november t/m 5 december en 25 & 26 november
Waar: Geertjes Hoeve, Haarzuilens

Het Huis van Sinterklaas
In het Huis van Sinterklaas is van alles te zien en te doen. Je maakt kennis met de Goedheiligman en beleeft spannende avonturen in zijn huis. Neem een kijkje in zijn slaapkamer en zijn geldkluis! Weet jij waarom hij altijd gouden munten uitdeelt? En hoe komt Sinterklaas aan al dat goud? En wat helemaal geweldig is…  je wordt door de Sint ontvangen in zijn eigen werkkamer!

Wanneer: 18 november t/m 5 december
Waar: Museum Catharijneconvent, Utrecht

huis van sinterklaas utrecht museum catharijneconvent sint uitje kinderen

Sinterklaas knutselworkshop (6+)
Hippe Knutsels geeft een Sinterklaas workshop waarbij je kind zijn eigen Sinterklaas of Pietje kan maken. Tijdens de workshop kunnen de kinderen kiezen uit Sinterklaas of een Pietje van piepschuim. Vervolgens gaan we ze versieren met Foam Clay en Silk Clay, lint, wiebelogen, plakdiamanten en veertjes. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor de kleintjes zijn er andere Sinterklaas knutselmaterialen beschikbaar.

Wanneer: woensdag 22 november
Waar: BlendUT, Utrecht

Het Slot van Sinterklaas
Op verzoek van velen opent het Slot van Zeist voor de 5e jaar op rij haar deuren voor het verblijf van Sinterklaas en zijn Pieten. Een belevenement waar kinderen, (groot) ouders en overige vrienden van de Sint weer even kind mogen zijn. Dus ga mee met een rondleiding in het weekend van 25 en 26 november.

Wanneer: 25 & 26 november
Waar: Slot Zeist, Zeist

slot zeist huis van sinterklaas

Klaas (5+)
Een spannende en ontroerende Sinterklaasvoorstelling van NT Jong vol wintergevoel en hoopvolle verwachting. Een kleine jongen kijkt uit over zee en wacht op de komst van Sinterklaas. Het regent en waait, het is winter aan zee. Dan ziet hij iets roods drijven op de golven, het is de muts van Sint. Wat volgt is een spannend en ontroerend verhaal vol wintergevoel, waarin een kleine jongen een lange weg aflegt om Sinterklaas te helpen.

Wanneer: zondag 26 november
Waar: Podium Hoge Woerd, de Meern

Voorstelling Klaas van NT Jong bij Podium Hoge Woerd in de meern
Fotocredits: Bowie Verschuuren / Website Podium Hoge Woerd

Speculaasconcert
Leerlingen en ensembles van het UCK spelen bekende en minder bekende Sinterklaasliedjes.
Ga jij ook gezellig meezingen? Na afloop is er warme chocolademelk en uiteraard speculaas!

Wanneer: vrijdag 1 december
Waar: UCK, Domplein, Utrecht

Pepernotenpret (3+)
Dirk Scheele komt terug naar DE KOM met Pepernotenpret, een vrolijke, grappige en muzikale voorstelling vol oude en nieuwe sinterklaasliedjes. Kinderpopster Dirk wordt deze keer begeleid door een zeskoppige Pieten-Rock-‘n-Rollband! Met behulp van de kinderen gaat Dirk de Sint overhalen om zelf een liedje te zingen en een lekker stukje op de piano te spelen.

Wanneer: zaterdag 2 december
Waar: Theater de Kom, Nieuwegein

Voorstelling Pepernotenpret van dirk scheele

Sint & Pietendisco op De Haar
Sinterklaas en zijn Pieten zijn alweer voor het 5e jaar,
Een nachtje op bezoek op Kasteel de Haar.
Volgens de Sint is het altijd heel fijn geweest,
En daarom geeft hij dit jaar een extra groot feest!

Op 2 en 3 december kun je hem verwachten,
Hij blijft dit jaar maar liefst twee nachten.
Een echte Pietendisco leek de Sint wel stoer,
En daarom gaan in de Kapel de voetjes van de vloer.

Wanneer: 2 & 3 december
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens

Toetjes voor Sinterklaas
’Toetjes voor Sinterklaas’ is een gezellige en bijzondere familiemusical, met een vleugje nostalgie. Na 5 jaar in het Slot van Sinterklaas te hebben vertoeft maakt het team in het jubileumjaar een uitstapje naar een heuse theaterproductie met in de hoofdrol Antje Monteiro.

Wanneer: zondag 3 december
Waar: Theater Figi, Zeist

Voorstelling toetjes voor sinterklaas bij figi in zeist

Sinterklaas in horecagelegenheden

Op zaterdag 18 november kan je Pepernoten komen bakken bij Loft88 (tussen Utrecht en de Bilt) en de week erna op zaterdag 25 november komt Sinterklaas langs!

Bij Jozef eten & drinken op de Mariaplaats in Utrecht vieren ze op 3 december een Sinterklaasfeest. Sint en Piet worden rond 12 uur verwacht.

En op zondag 3 december komen de Pieten ook  weer feestvieren in de Vrouwe Justitiazaal bij de Rechtbank in Utrecht. De Pieten zullen spelletjes doen met de kinderen en er zullen natuurlijk weer veel te veel pepernoten gebakken worden.

Rechtbank utrecht restaurant kids in court bier en appelsap sinterklaas

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *