Culturele Zondag in het teken van muziek

Zondag 3 juni staat Utrecht de hele dag in het teken van muziek. In winkels, cafés, stadstuinen, musea en kerken klinkt er muziek van Utrechtse makers. Muziek is voor alle leeftijden, maar natuurlijk zijn er ook een aantal kinderactiviteiten. Een paar tips!

culturele zondag uitje voor kinderen utrecht centraal muziek

Fonkeltoon
In het Pandhof staat het muzikale klankbad van Fonkeltoon. Maak samen muziek door te tokkelen, te blazen, te wrijven, te slaan, te strijken en te roffelen op de instrumenten van het bad. Of ga in het bad liggen en geniet van de muziek die anderen voor je maken. De workshops starten om 13:30, 14:30, 15:30 en 16:30 uur, maar je kan tussendoor ook gewoon langskomen om muziek te maken.

culturele zondag uitje voor kinderen utrecht centraal muziek

Kidscollege: zo wordt je dj
In de Bibliotheek Utrecht kom je alles te weten over dj’en. David Hipke van de DJ School Utrecht vertelt je wat een dj doet, hoe je een dj/producer kunt worden en hij laat zien hoe draaien werkt. Ook leuk in de Bibliotheek Utrecht is nijntje op de fiets. Een muzikale voorstelling voor de allerkleinsten, gebaseerd op de verhalen van Dick Bruna.

Maak je eigen soundtrack
Zelf muziek maken; wie wil dat nou niet! Het Utrechts Archief beschikt over meer dan 500 filmbeelden en een deel daarvan is te zien in de tentoonstelling Utrecht op Film. Veel van deze beelden hebben geen geluid en daar kun jij verandering in brengen. Kom naar het archief en maak met de creatievelingen van Watch That Sound een coole track in je eigen studio!

Praktische informatie
Wanneer: 3 juni 2018
Tijden: 10:00 – 23:30 uur
Waar: diverse locaties
Entree: toegang is gratis
Kijk voor het gehele kinderprogramma op de website van Culturele Zondagen of scoor een boekje bij de VVV, horecagelegenheden, Albert Heijn of een van de deelnemende locaties.

Foto’s door Remke Spijkers en Jelmer de Haas. 

culturele zondag uitje voor kinderen utrecht centraal muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *