Combineer natuur met techniek en Lego met Young Engineers

Startend op 10 november biedt e2 Young Engineers een Lego Challenge cursus aan met als thema Natuur & Techniek in Stadsboerderij Gagelsteede in Utrecht. Tijdens de cursus krijgen kinderen van 6 t/m 11 jaar wekelijks een nieuwe uitdaging aangeboden. Het hoogtepunt van iedere les is het bouwen van een model dat het onderwerp van de les ondersteund met behulp van LEGO® en Technic LEGO®.

Tijdens de 7 lessen krijgen de kinderen een korte theoretische uitleg over o.a versnellingen, centrifugale krachten, Newton’s wetten en antwoord op de vragen zoals: Hoe krijgen we schone energie?’, ‘Hoe komt het dat een hijskraan zo veel kan tillen?’, ‘Waar haalt een boor zijn snelheid en kracht vandaan?’, Hoe wordt grond bewerkt voor landbouw?’, dit en nog veel meer komt aan bod in deze serie lessen.


Vervolgens maakt elke deelnemer tijdens de lessen gebruik van de unieke Young Engineers kit die speciaal voor dit doel is ontwikkeld. Op het einde gaan ze verbeteren, uitbouwen en spelen met de modellen waarbij altijd veel creativiteit vrijkomt. De kinderen verbreden spelenderwijs hun kennis en ontwikkelen creativiteit, probleemoplossend denken, ruimtelijk inzicht, inventiviteit, communicatieve vaardigheden en nog veel meer op een uitdagende en unieke manier.

De cursus bestaat uit 7 lessen en vindt plaats in Stadsboerderij Gagelsteede (Gangesdreef 7 te Utrecht). De Lego Challenge is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 11 jaar en is op de volgende zaterdagen van 10.30 tot 11.45 uur:
Zaterdag 10 november
Zaterdag 17 november
Zaterdag 24 november
Zaterdag 1 december
Zaterdag 8 december
Zaterdag 15 december
Zaterdag 22 december

De kosten bedragen €105,-. Inschrijven kan via het inschrijfformulier.


Over e2 Young Engineers
‘Educaite’ en ‘Entertainment’: dat is waar de e2 van Young Engineers voor staat. E2 Young Engineers biedt wetenschap en techniek lessen voor kinderen van 4 t/m 14 jaar oud. Hun programma’s combineren speelplezier en leren tot een fantastische bezigheid waar kinderen elke week naar uitkijken. Ze hebben wekelijkse lessen die kinderen laten bouwen, meedenken, ideeën verzinnen en werkende modellen verbeteren. Zo worden het creatieve denken, het oplossende denkvermogen en de motorische vaardigheden van kinderen gestimuleerd. Van ‘kan-jij-het-voor-me-doen’ naar ‘ik-kan-het-zelf’!

Meer informatie over e2 Young Engineers en over de Lego Challenge is te vinden op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *