Bezoek aan Belle en het Beest in Museum Speelklok

Tekst door Lisanne Davids (oprichtster Bier en Appelsap), foto’s door Karianne Vermaas.

In de herfstvakantie is er in veel musea iets leuks te doen voor kinderen bovenop de normale tentoonstellingen. Zo ook in Museum Speelklok. Hier kun je de muzikale Sprookjesvoorstelling Belle en het Beest gaan bekijken en Bier en Appelsap ging je voor!

belle en het beest voorstelling bij museum speelklok in utrecht

Op zaterdagmiddag fietste ik rond lunchtijd de stad in voor een date met Karianne en Milou. We hadden afgesproken om eerst te lunchen en vervolgens naar Museum Speelklok te gaan voor de voorstelling. Milou en Maxime zijn bijna net zo oud, houden van sprookjes en voorstellingen. Het leek ons dan ook leuk om hier samen naartoe te gaan.

We halen de kaartjes op en lopen alvast een rondje in het museum. De leukste manier om het museum te bezoeken is met een rondleiding, want dan worden de instrumenten aangezet. Kinderen kunnen ook een speurtocht doen. Laura ging al eens eerder met haar kinderen naar het museum, kijk voor haar verslag hier.

belle en het beest voorstelling bij museum speelklok in utrecht

De voorstelling wordt gespeeld in het centrale deel van het museum, een deel hiervan is afgeschermd met zwarte gordijnen en ingericht als theaterzaal met podium en prachtig zicht op de oude kerk. De kinderen kunnen niet wachten en staan te trappelen om naar binnen te gaan en ze ploffen neer op de kussens vooraan.

De voorstelling wordt gespeeld door Aubrey Schnell en Tim van Scheijen. Het is een combinatie van spel, muziek en zang. Het decor is samengesteld met speciale Belle en het Beest attributen, zoals een kandelaar en de pedule, maar ook veel museumstukken zien we erin terug, zoals het konijnenspeeldoosje en de zelfspelende pianola.

belle en het beest voorstelling bij museum speelklok in utrecht

belle en het beest voorstelling bij museum speelklok in utrecht

Aubrey en Tim zetten een mooi koppel neer. In het eerste gedeelte zijn vrij veel dialogen en ik raad dan ook zeker aan om met je kind van 5 jaar of ouder te gaan. In het tweede gedeelte wordt meer gezongen en is er veel afwisseling in het spel en ik merk dat onze meisjes dat interessanter vinden. Uiteindelijk komt het natuurlijk goed tussen Belle en het Beest en kunnen we met z’n allen meeklappen tijdens het slotstuk. Een foto met de acteurs mag natuurlijk ook niet ontbreken!

We zullen verder niet al te veel over de voorstelling zelf verklappen, want dan kun je zelf er nog van gaan genieten!

Algemene informatie:
• Herfstvakantie 14 t/m 22 oktober
• Doordeweeks: 14.00 uur en 15.00 uur
• Weekend: 14.00 uur
• Toeslag op entreeprijs: €4,50
• Duur: 45 minuten
• Adviesleeftijd: 5+
• Tekst: Theo de With
• Spel: Aubrey Snell en Tim van Scheijen

Kinderen kunnen ook de rondleiding volgen in het museum of de speurtocht doen en zelf het lievelingsliedje van Orgelaap Toon spelen. Meer informatie over de voorstelling en het museum kun je vinden op de website van Museum Speelklok.

belle en het beest voorstelling bij museum speelklok in utrecht

belle en het beest voorstelling bij museum speelklok in utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *