Beleefweek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Op zaterdag 20 oktober gaat de allereerste Beleefweek van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug van start. Tijdens de Beleefweek worden er in het hele Nationaal Park activiteiten georganiseerd en kunnen jong tot oud, op een actieve manier kennismaken met de rijke natuur en historie van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De Beleefweek staat geheel in het teken van de 15e verjaardag van het Nationaal Park en duurt de hele herfstvakantie! (20 t/m 28 oktober)

beleefweek nationaal park utrechtse heuvelrug weekendtip bier en appelsap

 

Wat kun je allemaal doen tijdens de Beleefweek
Tijdens de Beleefweek kun je speuren naar sporen uit de ijstijd, ga je met herders schapenhoeden op de heide, ontdek je kasteel Amerongen in het donker met een zaklampentocht, volg je leuke workshops op de herfstmarkt, ontdek je met een gids de mooiste paddenstoelen, rijd je het mooiste tankparcours van Europa in een echte minitank, kom je tot rust tijdens een mindfulness-wandeling, ervaar je een ware smaaksensatie op landgoed Zuylestein en nog veel meer…

Feestelijke opening op Landgoed Heidestein
Op zaterdag 20 oktober gaat de allereerste Beleefweek van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug van start, die in het teken staat van de 15e verjaardag van het Nationaal Park! Er wordt officieel afgetrapt samen met zoveel mogelijk kinderen en hun (groot)ouders om 13.30 uur bij de schaapskooi op landgoed Heidestein. De wethouder van de gemeente Zeist, Sander Jansen, en de voorzitter van het Nationaal Park, Janine Caalders, hebben daar 15 gebeurtenissen uit 150.000 jaar Utrechtse Heuvelrug verstopt, en samen met alle kinderen wordt het verhaal van het gebied weer compleet! Als het lukt, dan trakteren Utrechts Landschap en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug op ranja, taart en een verrassing!

Vervolgens kun je met het Utrechts Landschap allerlei leuke activiteiten beleven op het landgoed, zoals de route ‘Beestenbos’ voor de allerkleinsten, de ‘Schapenroute’ voor de iets oudere kinderen, een rondwandeling over Landgoed Heidestein, schapen voeren en genieten van iets lekkers bij de schaapskooi.

Datum en tijd: Zaterdag 20 oktober om 13.30 uur
Locatie: Schaapskooi op landgoed Heidestein in Zeist. Parkeren aan het einde van de Prinses Margrietlaan in Zeist. Volg vanaf daar de bordjes ‘Schaapskooi’.

Het complete programma met meer dan 30 activiteiten is te vinden op de website van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

schaapskooi heidestein schapen voeren zeist bos wandeling boswandeling dieren naar buiten met kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *