Beleef de Nacht van de Nacht op een fort

Dit weekend is de Nacht van de Nacht. Dit is een initiatief van de Natuur- en Milieufederaties om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. Forten en waterlinies steunen dit evenement ook. Op diverse forten en vestingen zijn spannende nachtelijke activiteiten georganiseerd. We hebben er een paar op een rijtje gezet.

Halloween op forteiland Pampus
Pampus staat in het teken van Halloween Island, met extra veel griezelactiviteiten voor jong en oud. Hoogtepunt vormt het laatste weekend van oktober. Dan wordt het gigantische fort omgetoverd tot een miraculeus en eng loopspookhuis, waar je heen kunt varen vanuit Amsterdam, Muiden en Almere. Er komen verschillende themaroutes, waarvan er een voor kleintjes is en die dus meer happy dan scary zal zijn.

Wanneer: 27 en 28 oktober, afvaart Muiden vanaf 17.30 uur
Waar: Forteiland Pampus

Halloween op Forteiland Pampus bij Muiden

Nacht van de Nacht naar Fort bij Rijnauwen (10+)
Kom tijdens de Nacht van de Nacht naar Fort bij Rijnauwen en maak een spannende tocht met de boswachter. Het Fort bij Rijnauwen is het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De meeste gebouwen zijn nu gesloten, omdat de vleermuizen slapen. Alleen als de temperatuur niet te laag is, vliegen de vleermuizen nog. In het donker is er nog genoeg te beleven op het fort. Weet jij welke andere dieren er in het duister tevoorschijn komen? Wie weet kom je ze tegen…

Wanneer: zaterdag 28 oktober om 19.00 uur
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik

Halloween in het Vestingmuseum
Op 28 en 29 oktober is het eng op het Nederlands Vestingmuseum. In het weekend van Halloween komen de geesten van de soldaten die vroeger in Naarden gelegerd waren weer tot leven. Zij zijn helemaal niet blij met bezoekers en proberen iedereen bang te maken. Durf jij het aan om onze spooksoldaten te bezoeken?

Wanneer: 28 en 29 oktober vanaf 19.00 uur
Waar: Vestingmuseum Naarden, Naarden

Nacht van de Nacht bij Fort Vechten
Tijdens de Nacht van de Nacht is er een erg uitgebreid programma bij Fort Vechten in Bunnik. Er wordt een masterclass gegeven over zowel Nachtfotografie als Sterrenkunde. Ook is er speciaal voor de Nacht van de Nacht een lichtjestocht uitgezet wat je het donker laat ervaren. Tijdens deze tocht  zullen verschillende verhalen verteld worden door gidsen. Tevens kun je sterren kijken door verschillende opgestelde telescopen op het terrein.

Wanneer: 28 oktober vanaf 20.00 uur
Waar: Fort bij Vechten, Bunnik

Nacht van de nacht bij Fort bij Vechten in Bunnik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *