Beauty en het beest: een sprookjesachtig liefdesverhaal

Door Madelief de Vries, moeder van Bram, woont in Utrecht Oost.

Op de eerste zondagmiddag van de kerstvakantie mag ik mijn nichtje van 11 jaar meenemen naar een voorstelling in de schouwburg. Deze vakantie kun je naar het betoverende liefdesverhaal van Beauty en het beest van Maas Theater en Dans. Een tante-nichtje uitje is altijd leuk, zeker als het in zo’n mooie schouwburg is. Dus de jurkjes gingen aan en we waren benieuwd!

voorstelling stadsschouwburg Beauty en het beest Maas theater / dans, Nederlands Kamerkoor

Een voorstelling in de schouwburg begint al leuk op een steenworp afstand van huis. Je kunt namelijk op vertoon van je theaterkaartjes gratis met de bus. De bus stopt voor de deur en we worden vriendelijk welkom geheten door het personeel van de stadsschouwburg. Natuurlijk zijn we te vroeg, maar daar is ook wat op bedacht. Er is een kort filmpje van de acteurs te zien, dus de kinderen zitten er meteen goed in.

Deze voorstelling gaat over een betoverend liefdesverhaal in een zingend bos. Het is een combinatie van dans, soms wat acrobatiek, spel en zang. Het is ook leuk om te weten dat 10 kinderen uit Utrecht zelf mee doen met de voorstelling.

voorstelling stadsschouwburg Beauty en het beest Maas theater / dans, Nederlands Kamerkoor
Caroline Elenbaas

De voorstelling wordt op een pakkende, verrassende manier geopend. De twee zussen van Beauty trappen af met een grappige en zoals je verwacht ook soms vileine opmerkingen. Maar dat is dan ook het enige waar we de vergelijking met het oorspronkelijke verhaal kunnen trekken. Het verhaal wordt verder op een eigen manier verteld en uitgebeeld. Ook al blijft het einde het zelfde, Beauty is en blijft met wat doorzetten de held in dit liefdesverhaal.

We zitten comfortabel in de theaterstoelen, soms grinnikend om de grapjes en soms afwachtend op wat komen gaat. De leeftijdsgrens van minimaal 8 jaar lijkt ons goed ingeschat. Want om ons heen horen we toch wat ouders met jongere kinderen de grapjes uitleggen.

voorstelling stadsschouwburg Beauty en het beest Maas theater / dans, Nederlands Kamerkoor
Phile Deprez

Een dapper meisje, een verwende prins, twee jaloerse zussen en grappige bediendes met soms een googeltruc zijn belangrijke onderdelen van de voorstelling. Voor ons is toch de prachtige zang van acht zangers van het Nederlands Kamerkoor telkens weer het hoogtepunt. Het is sfeervol, ondersteunend aan het verhaal en gewoon echt heel erg mooi om naar te luisteren.

Beauty en het beest is een coproductie van Maas Theater / Dans met Stadsschouwburg Utrecht en het Nederlands Kamerkoor en duurt 95 minuten.

voorstelling stadsschouwburg Beauty en het beest Maas theater / dans, Nederlands Kamerkoor
Phile Deprez

De komende dagen zijn er nog volop voorstellingen om te bezoeken:

  • Di 26 december 12:00
  • Di 26 december 15:30
  • Wo 27 december 15:00
  • Wo 27 december 20:00
  • Do 28 december 15:00
  • Do 28 december 20:00
  • Vr 29 december 15:00
  • Za 30 december 15:00

Wil je meer informatie over de voorstelling of kaartjes bestellen voor een van de voorstellingen, ga dan naar de website van de stadsschouwburg Utrecht.

Overigens toert Maas na de kerstvakantie nog door heel Nederland met deze voorstelling. Bijvoorbeeld op 6 en 7 januari in Amsterdam. Kijk op hun site voor het speelschema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *