Amersfoort wordt Sinterklaasstad

Vanaf zaterdag 18 november verandert de stad Amersfoort in Sinterklaasstad. Natuurlijk kan je naar de feestelijke intocht op zaterdag vanaf 11.00 uur, maar ook daarna is er nog heel veel leuks te doen in deze gezellige Sinterklaasperiode!

Intocht Sinterklaas Amersfoort
Fotocredits: Daniëlle de Vries

Postkamer van Sinterklaas
Gluur even binnen bij de postkamer op het Sint Jorisplein! Zijn er pieten bezig ? Ga dan gezellig meedoen. Je kan hier komen knutselen, schrijven en kleuren. En heb je een mooie tekening of een vraag aan Sinterklaas?  Doe deze dan in een enveloppe met postzegel in de speciale brievenbus. Je krijgt dan altijd een antwoord van Sinterklaas. Of overhandig zelf jouw brief, tekening of kleurplaat aan de postpieten als ze aanwezig zijn in de Postkamer.

De Pakjestoren
Je kent vast de Lieve Vrouw Toren of ook wel de Lange Jan in Amersfoort, de grote toren die precies in het midden van Nederland staat. Hier kan je de Pakjestoren bezoeken en krijg je een speciale rondleiding van de Pieten. En dit jaar is het extra spannend, de hulp van de kinderen is hard nodig om de schatkist open te kunnen maken!

de Pakjestoren van sinterklaas in amersfoort
Fotocredits: website Sinterklaasstad

Bezoek de stal van Amerigo
Na iedere nacht op de daken gereden te hebben, zal Amerigo lekker uitrusten in zijn stal op het Sint-Jorisplein. Natuurlijk is Paardenpiet erbij om Amerigo goed te verzorgen Ga daarom langs om een wortel of tekening voor Amerigo te brengen. Maar aaien en een foto nemen mag natuurlijk ook.

Nog meer leuks!
Maar je kan ook lunchen met Sinterklaas in Restaurant Sloop en een Pietenpuzzeltocht doen in Winkelcentrum Emiclaer. Of loop met Sinterklaas de Lichtjesroute door de binnenstad. En breng een bezoekje aan de Slaapkamer van Sinterklaas als hij wakker wordt of juist gaat slapen.

Slaapkamer van Sinterklaas in Amersfoort
Fotocredits: website Sinterklaasstad

Kijk voor alle data en tijden op de website van Sinterklaasstad of volg de Facebookpagina van Sinterklaasstad voor het laatste nieuws. En voor sommige activiteiten zijn van te voren kaartjes nodig, check dit dus even voor je op pad gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *