6 x naar het zwembad rondom Utrecht!

Door Madelief de Vries, moeder van Bram, woont in Utrecht-Oost

Mocht je deze winter even genoeg hebben van de kou, bezoek dan eens een zwembad met de kinderen. Gegarandeerd succes bij de jeugd en zelf kun je even genieten van een warm bubbelbad en ontspannen.

Merwestein
Het zwembad Merwestein is vernieuwd. Dat is een extra goede reden om eens te gaan zwemmen in Nieuwegein. De kleine kinderen hebben hier verschillende badjes om te spelen in aquajungle stijl. Oudere kinderen kunnen van de interactieve glijbaan, zwemmen in de wildwaterkreek, het golfslagbad of de stroomversnelling. Er is ook een nieuw spel wat de kinderen kunnen spelen, de zogenaamde ijskoude bucket-game. Tip: er zijn speciale uren voor gezinnen, dan is het wat rustiger en ontspannen. En als je met meerdere ouders samen gaat is er altijd wel even een momentje om er tussen uit te piepen en te ontspannen in de whirlpool met tv scherm.

www.merwestein.nl, Nieuwegein

Zwembad Merwestein Nieuwegein zwemmen
Zwembad Merwestein

’t Kikkerfort
Misschien is dit zwembad niet voor iedereen bekend, maar in Breukelen kun je ook goed zwemmen! In dit zwembad zijn twee binnenbaden, een peuterbad met miniglijbaan en een wedstrijdbad. Voor de wildere types onder ons is er ook een 52m lange glijbaan met speciale effecten, een wildwaterstroom met draaikolk en een waterval. Ter ontspanning zijn er ook Turkse stoombaden, een whirlpool en een massagebad. Natuurlijk is er ook horeca aanwezig. Dus neem een duik!

www.kikkerfort.nl, Breukelen

zwembad kikkerfort breukelen kindvriendelijk
Kikkerfort Breukelen

Zwembad Dijnselburg
In Zeist vind je ook een zwembad met vier binnenbaden en volop activiteiten. Alleen al vrij zwemmen is er bijzonder vanwege de stroming met opblaasbare banden waar je in kunt liggen. Het zwembad is ook bezig met gezondheid. De snacks van hun horeca gelegenheid worden in de oven bereid en zijn dus een stukje gezonder dan frituurvet snacks. Discozwemmen kan hier, maar je kunt er ook je kinderfeestje vieren met speciale speelvoorwerpen voor in het water.
www.zwembaddijnselburg.nl, Zeist

Zwembad Dijnselburg Zeist
Zwembad Dijnselburg

De Wetering
Ook in Houten is een subtropisch binnenbad waar je kunt genieten van heerlijk warm water van 32 graden. Voor wie baantjes wil trekken is er een wedstrijdbad. En ook voor de peuters is er een apart badje om te spelen. Kruidenbaden en stoomcabines ter ontspanning vind je er ook, net als horeca. Hier kun je je zwembezoek ook combineren met een uurtje flink sporten. Want het zwembad zit in het sportcomplex.

www.optisport.nl/wetering, Houten

zwembad de wetering houten
Zwembad de Wetering

Laco de Zwoer
Het zwembad in Driebergen heeft een zwembad met vier binnenbaden en een overdekte glijbaan. Je kunt hier ook een zwembezoek combineren met sporten in de naastgelegen fitness accommodatie. De stoomcabine’s in het zwembad zijn er ter ontspanning en een drankje nadien kun je in het sportcafé drinken. Het zwembad organiseert verschillende activiteiten per leeftijdsgroep.

www.laco.eu/driebergen, Driebergen-Rijsenburg

zwembad laco de zwoer driebergen
Zwembad de Zwoer

Zwembad Hooghe Waerd
IJsselstein kun je ook lekker zwemmen. Er zijn zelfs bubbelbanken (binnen en buiten) waar je in kunt zitten en genieten. De glijbaan is ook hier te vinden en ook een whirlpool. Kleine kinderen kunnen in het peuterbadje of kleuterbadje in warm water uitstekend spetteren en spatteren. Het terras zit hiervoor, dus zo kun je je kinderen eenvoudig in de gaten houden.

www.sportfondsenijsselstein.nl, IJsselstein

zwembaden zwemmen zwemdiploma

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *