5 toffe plekken voor een lekkere warme chocolademelk

Door Karianne Vermaas, moeder van Milou, woont in de Utrechtse wijk Lombok.

Het is er weer weer voor: warme chocolademelk! Ik houd van koude dagen, van chocola en fijne koffietentjes en restaurantjes. Toch word ik nog vaak teleurgesteld als ik een lauw bekertje chocolademelk voorgeschoteld krijg. Bij deze plekken zit je goed wat chocolademelk betreft!

Wandelen bij Amelisweerd en dan opwarmen
Als het koud is, is het heerlijk om even te wandelen in de bossen bij Amelisweerd. En wat is er lekkerder dan de middag af te sluiten met een lekkere, hete kop chocolademelk bij de Veldkeuken?

warme chocolademelk veldkeuken utrecht amelisweerd kindvriendelijk

Zelf chocola scheppen bij Theeschenkerij de Tuinkamer (helaas is de Tuinkamer inmiddels gesloten!)
Nog een fijne plek voor een wandeling: Park Oog in Al. En wat een feest om daarna zelf brokjes pure (melk kan ook) chocola in warme melk te mogen scheppen! Bij Theeschenkerij de Tuinkamer kan dat. Leuk voor Milou, maar zelf voel ik me ook weer een beetje kind op dat soort momenten. En helemaal als ik de chocoladedrab uit mijn lege kopje mag scheppen.

tuinkamer oog in al Utrecht chocomelk lunch kindvriendelijk

Winterse plek onder de Dom
Een plek waar ik in de winter graag kom, na een rondje stad, is Lebowski. Voor kinderen een leuke plek, omdat er allerlei gekke (opgezette) dieren te zien zijn, er is een kast vol spelletjes en er zijn fijne banken om te zitten. Je moet even gaan kijken om het zelf te ervaren, maar ik kan je vast vertellen dat de chocolademelk er echt goed, en goed warm, is.

Lebowski utrecht domplein chocomelk lunch cafe spelletjes

Klein Berlijn
Het net weer geopende Klein Berlijn op Rotsoord hebben we laatst bezocht. Het is een fijne plek met hele lekkere warme chocolademelk. Echt een aanrader!

klein berlijn utrecht rotsoord horeca cafe nieuw hotspot chocolademelk

Warme choco bij Rocking Chair
Een van de favorieten van Bier en Appelsap is Rocking Chair. Dat ze goede koffie, gebak en kinderbroodje hadden, wisten we al. Maar ook de warme chocolademelk is heerlijk, met echte stukjes chocola die je door de melk mag roeren en… met een goede schuimlaag bovenop!

rocking chair utrecht joffie chocomelk lunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *