5 x Kleine theaters in Utrecht

In Utrecht zijn veel mooie theaters te vinden. Wij hebben 5 kleinere theaters op een rij gezet waar ook regelmatig leuke jeugdvoorstellingen en activiteiten te doen zijn. Allemaal de moeite waard om eens een kijkje te nemen!

Het Huis Utrecht
De programmering van Het Huis Utrecht groeit, van voorstellingen en sneek-peeks tot festivals en verdiepende programma’s. Voor de jeugd hebben ze bijvoorbeeld van 13 t/m 16 december Monster Mania. Vier dagen lang zal theatergroep Meneer Monster voorstellingen spelen. Te beginnen met de Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen!

website Het Huis Utrecht, Boorstraat 107

Foyer in Het Huis Utrecht

Theater Kikker
Iedere herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie staat Theater Kikker in het teken van jeugdtheater met Herfststukjes, Winterkost en Lente-Uitjes. Er zijn voorstellingen voor verschillende leeftijden van 2 tot 12 jaar. Tijdens de aankomende Winterkost in de kerstvakantie kan je van 3 t/m 6 januari weer mooie voorstellingen gaan zien in de Kikker.

website Theater Kikker, Ganzenmarkt 14

Kindertheater de Toverknol
Maandelijks kan je bij Kindertheater de Toverknol een nieuwe voorstelling bezoeken en in een bijzondere, humoristische wereld stappen. In de voorstellingen worden kinderen uitgenodigd mee te zingen, dansen en interactie te hebben met de personages. Ze geven ook peuterdansles, muziekles, theaterles, musicalles en organiseren elke schoolvakantie het Toverknol theaterkamp.

website de Toverknol, Oude Gracht 63

pakjesavond toverknol utrecht theater kindvriendelijk

Theater Lombok
Theater Lombok is kunst en cultuur om de hoek. Ze bieden poppentheater, muziektheater, dans- en beeldend theater voor iedereen vanaf 2 jaar. Woensdag 12 december is er bijvoorbeeld een vrolijke voorstelling voor de hele familie, met Lejo, het beroemde vingerpoppetje uit Sesamstraat! En in januari staat de zintuiglijke dansvoorstelling over de winter Wi Wa Wit op de agenda.

website Theater Lombok, Makassarstraat 84

ZIMIHC theaters
Het ZIMIHC theater Stefanus is gevestigd in de voormalige Stefanuskerk middenin Overvecht, maar je vindt ook een ZIMIHC theater in Zuilen en aan de rand van de Utrechtse Wijk Wittevrouwen. Het zijn allemaal culturele ontmoetingsplekken voor wijkbewoners, theatermakers, dansers, beeldend kunstenaars, muzikanten en andere creatieven.

website ZIMIHC, Overvecht, Zuilen en Wittevrouwen

Theater Stefanus van ZIMIHC in Utrecht

Reacties

    • Laura Kenter zegt

      Hi Bas, dat zijn inderdaad ook mooie kleine theaters! Maar wij konden daar op het moment van samenstellen van dit lijstje geen programmering voor jeugd/familievoorstellingen vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *