5 leuke plekken voor een fietstocht in de herfst

Door Lisanne Davids, oprichtster Bier en Appelsap, moeder van Maxime en Xavier, woont in Utrecht.

Met je kinderen op de fiets stappen, de stad uit en kijken waar je uitkomt. Het ultieme gevoel van vrijheid! Een tijdje terug werd onze bakfiets gestolen, zo voor de deur, weg! Wat waren we blij dat we de fiets verzekerd hadden en er uiteindelijk weer een nieuwe bezorgd werd. Je bent toch een beetje onthand. Deze keer hebben we een elektrische bakfiets, een Babboe Curve-E en wat is dat fijn! De andere kant van de stad, een heuveltje of brug, een kindje extra of een tas boodschappen, is nu allemaal heel gemakkelijk. We maken nu ook weer meer fietstochtjes en ik heb onze 5 favoriete plekken om naartoe te fietsen in de herfst voor je op een rijtje gezet!

Via de Vecht naar Bistro Belle en Slot Zuylen
Start je fietstocht naar Slot Zuylen en Bistro Belle in de binnenstad bij de Bemuurde Weerd en volg de Vecht de stad uit. Zie de bomen langs het water hun bladeren verliezen en bekijk de bootjes die zich naar hun winterstalling begeven. In Oud Zuilen, een prachtig klein gehuchtje, vind je in een prachtig pand Bistro Belle. Dit restaurant richt zich grotendeels op families en heeft in de oude wijnkelder een gezellige speelhoek ingericht. Achter het restaurant ligt Slot Zuylen. Hier kun je met een rondleiding binnenkijken en zien hoe o.a. Belle van Zuylen, de schrijfster, gewoond heeft.

www.bistrobelle.nl, Dorpsstraat 12, Oud Zuilen
www.slotzuylen.nl, Tournooiveld 1, Oud Zuilen

restaurant Bistro Belle Oud Zuilen terras aan de vecht

Naar een van de Utrechtse parken
Heb je wat minder tijd voor een fietstochtje? Kies dan één van de Utrechtse parken. In de herfst waan je je hier midden in de natuur en kun je prima herfstschatten verzamelen. Neem een tasje mee om ze mee naar huis te vervoeren. Kies bijvoorbeeld voor Park Lepelenburg aan de Singel en laat je kids meteen even in de speeltuin spelen. Of ga naar het Griftpark, waar je meteen de kinderboerderij kunt bezoeken of ze even laat uitrazen op het speelterrein.

Park Lepelenburg, Utrecht
website Kinderboerderij Griftsteede, Utrecht

Endre op de Babboe bakfiets langs de Utrechtse singel
Volg de Koningsweg vanuit Utrecht en vervolg je weg langs de sportvelden naar Bunnik. De 1e horecazaak die je tegenkomt op je weg richting de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen, is restaurant Vroeg. In een oude boerderij vind je deze gave zaak. Het interieur is prachtig, maar Bier en Appelsap is vooral fan van de bakkerij. Hier koop je de lekkerste broden en krentenbollen. Neem een zakje mee voor onderweg, of voor later thuis. Wanneer je verder fietst, zie je al gauw verwijzingen naar De Veldkeuken of Theehuis Rhijnauwen. Beide plekken zijn leuk, maar bij de kinderen is Theehuis Rhijnauwen net wat populairder, vanwege de speeltuin en natuurlijk de pannenkoeken. Parkeer je fiets hier en stap af voor een wandeling. De rondjes rondom het theehuis zijn ook goed te doen met kleine kinderen en de landgoederen zijn prachtig in de herfst.

www.theehuisrhijnauwen.nl, Rhijnauwenselaan 16, Bunnik
www.vroeg.nl Achterdijk 1, Bunnik
www.veldkeuken.nl, Koningslaan 11A, Bunnik

landgoed rhijnauwen bunnik

theehuis rhijnauwen bunnik

Landgoed Beerschoten in De Bilt en Loft88
Wanneer je via de Berenkuil Utrecht verlaat, zit je al op de goede weg richting De Bilt. Rondom dit dorp vind je veel bos en Landgoed Beerschoten is ook zo’n prachtige plek in de natuur. Parkeer je fiets bij het paviljoen en haal hier een van de wandelingen. Het Speelpad Beerschoten is ook goed met kleine kids te bewandelen, want dat is maar 1 km. Met kompasrozen en opdrachten is het een avontuurlijk tochtje. Wanneer je uitgewandeld bent, kun je via Loft88 weer naar Utrecht fietsen. In deze horecazaak kun je aanschuiven voor een pizza uit de houtoven en wordt er vaak op zondagen met de kinderen geknutseld.

website Utrechts Landschap, Paviljoen Beerschoten, De Holle Bilt 6, De Bilt
www.loft88.nl, Biltsestraatweg 88, Utrecht 

Paviljoen Beerschoten de Bilt

loft88 restaurant utrecht de bilt terras kindvriendelijk uit eten met kinderen

Landgoed Heidestein in Zeist
Zin om op zondagmiddag een stuk te gaan fietsen? Ga dan richting Landgoed Heidestein in Zeist. Navigeer naar de Prinses Margrietlaan en volg de bordjes richting de schaapskooi in het bos. Elke zondagmiddag wordt hier namelijk de schaapskudde gevoerd en kunnen de kinderen helpen. Er is ook en leuk beestenbospad en in de oude schaapskooi kun je allerlei informatie krijgen. Op je terugweg naar Utrecht, kun je nog een tussenstop maken bij Blik en Burgers. Recent geopend dit jaar en een toffe hotspot geworden voor ouders en kids. Met een restaurant en een mooie speeltuin worden zowel ouders, als kinderen, blij van deze plek. Zo kun je met een goed gevulde maag kun je weer op de fiets stappen!

www.blikenburgers.nl, Filosofenlaantje 9, Utrecht
website Schaapskooi Heidestein, Prinses Margrietlaan, Zeist 

schaapskooi heidestein schapen voeren zeist bos wandeling boswandeling dieren naar buiten met kinderen

blik en burgers zeist speeltuin eten en drinken restaurant kindvriendelijk uit eten met kinderen bier en appelsap
Blik en Burgers, Zeist

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Babboe. De inhoud is echter 100 % Bier en Appelsap.
www.babboe.nl

 

Reacties

  1. Jacques Mentrop zegt

    Superleuke tips Lisanne, ben zelf met DroomHout ook ondernemer in Utrecht en vader van drie. Én natuurlijk in bezit van zo’n Babboe bakfiets, zo kwam ik op je blog. ‘k Ga alle tips eens nafietsen, sommige bekend, maar de meeste een eye opener, thanks dus! 🙂 Ciao Jacques

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *