12 x schaatsen in de regio Utrecht

Er is niks leukers dan ’s winters met z’n allen het ijs op! Mochten de temperaturen het niet toelaten, dan zijn er genoeg (overdekte) ijsbanen in de omgeving van Utrecht, die net zo gezellig zijn! Van sfeervolle muziek en kerstkraampjes tot koek- en zopie tenten; voor ieder wat wils. Bier & Appelsap zette hieronder de leukste plekken om te schaatsen in de regio Utrecht voor je op een rijtje!

ijsbaan Neude Utrecht WInterplaza

WinterparadIJS Amersfoort
Deze winter kan er weer geschaatst worden bij het WinterparadIJS Amersfoort. Voor de zesde keer wordt de overdekte schaatsbaan, van wel 600 vierkante meter, op het Eemplein gebouwd. Dit jaar kun je in Amersfoort het ijs op van vrijdag 23 november tot en met zondag 6 januari. Aan gezelligheid ontbreekt het ook niet, je kunt genieten van muziek of kijken naar de ijshockeycompetitie! 

Handelstraat Oog in Al 
Na het boodschappen doen het ijs op? Hoe leuk is dat! Vanaf maandag 17 tot zaterdag 22 december 2018 is er een schaatsbaan in de Händelstraat te vinden. Winkeliers uit Oog in Al maken dit mogelijk. De schaatsbaan is elke dag vanaf 13.00 uur open en toegang is gratis. Schaatsen kun je gratis lenen, want met eigen schaatsen mag je deze baan niet op. Voor meer informatie over bijvoorbeeld schaatslessen kun je een kijkje nemen op de Facebookpagina van het evenement.

Maarssen On Ice
In het mooie Park Goudestein in Maarssen vind je de schaatsbaan van Maarssen on Ice. Vrijdag 30 november wordt deze feestelijk geopend met een lampionnenoptocht. Vanaf dan kun je tot 6 januari 2019 schaatsen in Maarssen. Kaartjes kosten 6 euro en dan mag je de hele dag het ijs op. Schaatsen zijn te huur en helmpjes zijn gratis beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Ijsbaan Woerden
Ook in het Woerdense stadshart vind je dit jaar weer een gezellige overdekte schaatsbaan! Van 7 december tot 6 januari is de baan geopend. De ijsbaan staat op het Kerkplein, waar je ook een knusse koek- en zopietent vindt. De ijsbaan is omringd door gezellige cafés en restaurantjes, waar je even op kunt warmen. Ook kun je met de hele familie curlen op de schaatsbaan. 

Winter Village Laren
Dit jaar is Winter Village onder andere te vinden in Laren, tot en met 6 januari 2019. Bezoek de schaatsbaan, waar jong en oud het ijs op kan. Daarnaast worden er bijzondere dag- en avondactiviteiten georganiseerd tijdens Winter Village, waaronder curling competities, kunstschaats shows, concerten, workshops, proeverijen, kids entertainment en nog veel meer. 

Winter Village Laren schaatsbaan schaatsen winter ijs ijsbaan kindvriendelijk uitje activiteit
Fotocredits: website Winter Village Laren

Vechtsebanen Utrecht
Iedereen is welkom op De Vechtsebanen om op elk niveau plezier te beleven aan het schaatsen. Gezinnen met kinderen kunnen zich uitleven en de fijne kneepjes onder de knie proberen te krijgen, terwijl de sportieve schaatser serieus zijn rondjes maakt en op techniek en conditie traint. Het ijsbaancomplex bestaat uit een semioverdekte 400 meterbaan en een ijshockeystadion. Beide banen zijn voor iedereen toegankelijk.

Goudse Ijsbaan
De Goudse IJsbaan start dit jaar in de Gouwekerk! Uniek, want voor het eerst in Nederland wordt er een ijsbaan gelegd in een Gotische kerk. Van 14 november t/m 16 december kan daar worden geschaatst. Aansluitend kan iedereen vanaf 19 december 2018 t/m 13 januari ‘een rondje stadhuis’ maken op de Markt in Gouda. Genoeg schaatsplezier in Gouda dus! Drink na afloop een warme chocomel, gluhwijn of een lekker koud speciaalbiertje bij de sfeervolle koek- en zopie tent.

Winter Wonderland Zeist 
Ook in Zeist kun je de schaatsbaan weer op, van 7 december 2018 t/m 6 januari 2019 wordt het centrum namelijk omgetoverd tot Winter Wonderland. Speciaal voor de kleintjes zijn er schaats hulpjes en ook eventueel te huren dubbele schaatsijzers of gewone schaatsen. Een leuk uitje voor de kerstvakantie!

Spoorwegmuseum  
Zoals ieder jaar opent ook het Spoorwegmuseum haar prachtige ijsbaan, het Winter Station. Geniet van 22 december 2018 t/m 6 januari 2019 van de romantische wintersfeer en het wisselende programma met kinderactiviteiten en muziek. Natuurlijk ontbreken ook de koek- en zopie kraampjes niet!

spoorwegmuseum winterstation utrecht kerstvakantie kerst
Fotocredits: Anna van Kooij

Ijsbaan Vleuterweide
Van vrijdag 7 december tot en met zondag 6 januari 2019 staat de romantische overdekte ijsbaan, van circa 350 vierkante meter, op het plein in Vleuterweide. De baan is bijna twee keer zo groot als vorig jaar en wordt uitgebreid met een ‘skateway’, waardoor je ook een rondje in de open lucht kunt schaatsen. Ook kun je komen discoschaatsen en worden er curlingcompetities gehouden!

Rond on Ice in Houten
Van zaterdag 15 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019 kan er weer volop worden genoten van de ijsbaan op Het Rond, ‘Rond on Ice’. Voor een kaartje betaal je €3,00 en je kunt schaatsen huren voor een klein bedrag. Neem deel aan de gezellige activiteiten georganiseerd op Rond on Ice of ga gezellig wat warms drinken in de ‘Huiskamer van Houten’.

Schaats bij Duurstede
Van 15 t/m 29 december 2018 kan er in Wijk bij Duurstede geschaatst worden op de Markt bij de Grote Kerk. Twee weken lang kan jong en oud hier gratis het ijs op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *