10 x schaatsen in Utrecht, Amersfoort of het Gooi

Het wordt weer frisser dus nu we toch de winterjas uit de kast hebben gehaald, waarom dan ook niet alvast de schaatsen uit het vet? Voor natuurijs is dat nog wat optimistisch, maar er zijn de komende maanden genoeg ijsbanen in en rondom Utrecht, Amersfoort en ’t Gooi te vinden.

Er zijn vaak ook nog verschillende dingen te doen op en rond de schaatsbanen. Zo kan je er schaatsles volgen, of van een lekker hapje of zelfs glühwein genieten. En bij sommige locaties kunnen ook kinderfeestjes georganiseerd worden. Vergeet niet om je handschoenen mee te nemen, het beschermt je voor de kou en bij het vallen en bij de meeste banen zijn ze verplicht!

1. WinterparadIJS Amersfoort – 24 november t/m 7 januari
In Amersfoort op het Eemplein is ook dit jaar weer een ijsbaan. Ook is er een horecapaviljoen voor een drankje of een klein hapje en organiseren ze een ijshockeycompetitie (leuk om te kijken!). En tussen 15 t/m 17 december is er op ditzelfde plein ook een gezellig verlichte kerstmarkt.

Ijsbaan WinterparadIJS Amersfoort

2. Maarssen on Ice – 1 december t/m 7 januari
In het mooie Park Goudestein in Maarssen vind je de schaatsbaan van Maarssen on Ice. Kaartjes kosten 6 euro en dan mag je de hele dag schaatsen. Schaatsen zijn te huur en helmpjes zijn gratis beschikbaar zolang de voorraad strekt.

3. Vechtsebanen in Utrecht
Iedereen is welkom op De Vechtsebanen om op elk niveau plezier te beleven aan het schaatsen. Gezinnen met kinderen kunnen zich uitleven en de fijne kneepjes onder de knie proberen te krijgen, terwijl de sportieve schaatser serieus zijn rondjes maakt en op techniek en conditie traint. Het ijsbaancomplex bestaat uit een semioverdekte 400 meterbaan en een ijshockeystadion. Beide banen zijn voor iedereen toegankelijk.

4. Winter Village Laren – 24 november 2017 t/m 7 januari
De openlucht ijsbaan van 450m2 is uitermate geschikt voor volleerde schaatsers, jong en oud. Naast regulier schaatsen, bieden ze ook schaatslessen aan voor kinderen en volwassenen. Winter Village Laren beschikt over een sfeervol ingericht restaurant, waar je terecht kan voor lunch en diner.

Winter Village Laren schaatsbaan schaatsen winter ijs ijsbaan kindvriendelijk uitje activiteit
Fotocredits: website Winter Village Laren

5. IJsbaan Woerden – 8 december t/m 7 januari
Op het kerkplein in Woerden vind je in december en januari ook een ijsbaan. Er is een koek-en-zopietent en bij de omliggende restaurantjes kun je terecht voor een winterse maaltijd. En wist je dat je er zelfs kunt curlen met fluitketels? Daar moet je toch een keer aan meedoen!

6. Klein Scheveningen On Ice – 17 december t/m zondag 4 maart
De strandstoelen zijn opgeborgen, de waterfietsen staan opgestapeld maar de schaatsen kunnen uit het vet. Het terras van Beachclub Klein Scheveningen in Lopikerkapel maakt plaats voor een sfeervolle schaatsbaan. En voor de avonturiers is er een gigantische Funglide! Geopend van woensdag t/m zondag.

7. Winter Station in het Spoorwegmuseum – 23 december t/m 7 januari
In het Spoorwegmuseum in Utrecht combineer je het schaatsen met een bezoekje aan de treinen tijdens het Winter Station. In het museum is een ijsbaan gecreëerd waar je gratis schaatsen mag lenen. Elke dag is er live muziek, ook aan wat lekkers is gedacht en er zijn diverse activiteiten voor de kids. Een ideaal uitje!

winterstation spoorwegmuseum utrecht schaatsbaan ijsbaan schaatsen

8. Winter Wonderland Zeist – 8 december t/m 7 januari
Vanaf vrijdag 8 december wordt het centrum van Zeist omgetoverd tot een waar Winter Wonderland. Met een grote ijsbaan en het gezellige pop-up grand café Winter Wunderbar wordt het Emmaplein een groot en gezellig winters tafereel voor jong en oud. Dagelijks geopend van 12.00 tot 21.00 uur!

9.  Rond on Ice – 16 december t/m 7 januari
Met elkaar veel plezier maken in Houten, niet alleen tijdens het schaatsen, maar ook met evenementen die georganiseerd zullen worden op en rond de schaatsbaan. Er is ook een ‘Rond on Ice Curlingcompetitie’: van hilarische activiteit tot een serieuze bezigheid, maar wel met een leuke twist. Zo fanatiek als het er aan toe gaat op het ijs, zo gemoedelijk drinken de deelnemers hun drankjes tussen en na de wedstrijdavond.

10. Winter Village Baarn – 19 januari t/m 18 februari
Heb je het schaatsen zo te pakken? Dan kun je na de kerstvakantie terecht in Baarn bij het gezellige Winter Village. Een mooie ijsbaan in de Pekingtuin, met terras en restaurant. De ijsbaan zal in de ochtenden open zijn voor het ‘schoolschaatsen’ en er is de mogelijkheid om schaatslessen te volgen of kinderpartijtjes te vieren.

winter village baarn schaatsen kindvriendelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *